Frå middagsbordet i dag. Norsk bondekost vart (etterkvart) servert i indiske skåler, fin miks det!
Desse skålene er liker eg så godt, kjem frå Kremmerhuset.
Brennsnut kaller vi retten her på møre. Betasuppe i resten av landet skal tru?
Dette er vel velkjent, men skriv ned likevel korleis eg lager den:
Tar to poser kjøttsuppe og vatn (kan sikkert lages heeeilt frå grunnen også:)
blomkål
litt kålrabi
litt kål
purre
3-4 poteter
et par-tre gulrøtter
røkt kjøttpølse
litt salt (kan sløyfes)
pølsene tilsettes siste ti minutta ca.
Veldig enkelt, det som tar litt tid er skrellinga og hakkinga, resten lager seg sjølv, putrer ei stund på middels varme til bitane er møre. Og den er like god dagen etter!
- og godt med flatbrød til:)
Litt indiske lykter og telysholdere i tre kom på bordet i dag sidan vi hadde litt god tid.
Ute er det haustver, det blæs! Og då er det berre ekstra koselig med levande lys og ei god suppe å varme seg på.
Kristine
7 kommentarer:
Det var nydelige skåler og så liker jeg så godt de lysene med bark!
Deilig med god suppe om høsten!
Klem vivian
Nyyydelig :)Jeg har virkelig fått sansen for de indiske detaljene i interiøret nå :)
Klem
Så koselige bilder. Jeg har kikket på de samme skålene selv - synes de er superlekre. Kanskje til neste lønning ;)
En god dag til deg. Klem
Det er kos rundt bordet ditt, jeg liker både lyktene og skålene dine :)
Klem ♥
Signe
Önskar att vi hade den butiken här i Sverige, så fina saker de har!
Jeg liker så godt lyktene dine. Skulle ønske jeg hadde en kremmerhus butikk i nærheten. Nærmeste ligger en times kjøretur herfra, og det er litt langt synes jeg. Iallefall for å kjøpe interiørdingser. Supper hører høsten til, og takk for at du deler oppskrift med oss. Ha en fin dag videre. Klem....
Brennsnut ja :) Hihihi, vekker barndomsminner. Eg er oppvokst i Sykkylven og farmor og farfar budde i Langevågen, me pleide å få brennsnut hos farmor. No bur eg i Stavanger og her har me betasuppe - men den er jo nett lik da ;)
Lekre skåler!
Klem Eli
Legg inn en kommentar